Основним призначенням стелажів є компактне та безпечне зберігання предметів. Це можуть бути запчастини, продукти, документація, речі, ящики тощо. В залежності від призначення стелажі поділяються на: складські, торгові, архівні та для приватного використання. Великий вибір стелажів тут - металеві стелажі УХЛ-МАШ.

Складські стелажі мають міцну конструкцію і передбачають зберігання важких, великогабаритних предметів. Торгові стелажі можна зустріти майже в будь-якому магазині. На них розміщують продукти та товари. Основними вимогами до таких стелажів є легкий доступ до продукції та кутове кріплення полиць. Архівні стелажі можуть бути пересувними та стаціонарними. Хоч пересувні значно дорожчі, але це може окупитися за рахунок економії вільного місця в приміщенні - до 50%. 

Основними характеристиками стелажів є: 

    •    Зовнішні габарити (довжина, висота, глибина);

    •    Розміри полиць (довжина, ширина);

    •    Відстань між полицями та можливість її регулювання;

    •    Кількість полиць;

    •    Максимально допустиме навантаження на полицю та стелаж в цілому;

    •    Покриття стелажу (цинкування, полімерне покриття);

    •    Матеріал виготовлення (технічна або харчова нержавіюча сталь, чорні метали);

    •    Наявність та типи підп’ятників, можливість їх регулювання;

В залежності від вимог покупця наша компанія УХЛ-МАШ розробила та пропонує широкий вибір стелажів різного призначення, серед яких серії: СТ, СК, СТС та ПС. 

Поличкові стелажі серії СТ – бюджетні стелажі модульного типу, що ідеально підійдуть для приватного використання та зберігання різного типу документації чи невеличких складських приміщень. Широкий вибір розмірів та висоти, простота зборки та можливість зміни відстані між полицями робить дану серію універсальною, при тому за дуже привабливою ціною. Також доступні модифікації з ДВП полицями, що робить їх ще дешевшими без втрати міцності. Максимальне навантаження на полицю таких стелажів складає 80 кілограмів.

Стелажі серії СК – більш потужні та міцніі, що кріпляться за допомогою бовтів, мають вставні ребра жорсткості та косинці, що піднімають жорсткість всієї конструкції. Хоча різниця вартості з серією СТ не така суттєва, але максимально допустиме навантаження більше на 50% (до 120 кілограмів на полицю). 

Стелажі середнього навантаження СТС – найміцніша та найпотужніша серія, що дозволяє зберігати важкі предмети, не боячись, що конструкція не витримає. Завдяки використанню листової сталі більшої товщини, спеціальної геометрії стійок, ребер жорсткості та косинців полиця такого стелажу може витримати навіть до 300 кілограмів розподіленого навантаження. 

Для умов підвищеної вологості в нас є можливість цинкування поверхні металу, що надовго захистить його від корозії та втрати міцності.